Katherine Sandven

Katherine Sandven

Markedskoordinator

Del innlegg

Gavekort i fondssparing   

Kom Mai du skjønne milde!

M -A-I er Norges egen måned, full av festdager, og kanskje årets aller vakreste måned. Mai er fridager og nesten sommer, litt eksamen og måneden for å kjøpe nye sko, sommerkjoler og for å stryke flagg og skjorter. Vi feirer; Norges bursdag, egne bursdager, flotte konfirmanter, dåpsbarn/navnefester og noen planlegger også kanskje for sommerbryllup. Når feiringer og festlige anledninger står i kø, er det nettopp perfekt å gi et gavekort på fond. Det fine med å få pengegaver inn i fond, er nemlig at det blir en gave som kan vokse langsiktig sammen med sparingen din. Starter du tidlig, kan selv små summer vokse seg store over tid.

Som med alt annet, er å spare penger noe man må trene på for å bli god. Begynner du tidlig, blir du ekstra flink i «gode sparevaner».

Sparing til små og store drømmer

Fond til dåpsbarnet er en investering for barnets fremtid, og gir  en økonomisk bra start på livet. Kanskje har eller får barnet dobbelt opp med smykker og sølvskjeer? Vi har mange vært der: bytting og retur kan ta sin tid… Og ikke minst symbolikken med at den sølvskjeen ble gitt av farmor, gjør at det er ekstra vanskelig å returnere selv om man kanskje allerede har to make.

Konfirmanter ønsker seg som regel penger. Men en 14-åring kan fort få hull i lommene dersom de ikke har et konkret ønske eller sparemål. Kanskje har de en drøm om å ta bil- eller båtlappen, eller kanskje det er et friår med reising som står høyest på ønskelisten. Uansett hva ønskene er eller blir er det gøy å kunne bidra til noe konkret. Ved å gi penger i fond lærer konfirmanten å spare, og kan få nyttig kunnskap om finansmarkedet.

Går du med gifteplaner eller skal i bryllup i sommer? Forventningene til et bryllup kan være forskjellige. Derfor er første skritt på veien til det perfekte bryllup er å bestemme seg for hvor godt drømmene stemmer overens med budsjettet. Kanskje er dette noe du har spart til gjennom gode sparevaner og kan bruke det lille ekstra på den store dagen. Eller kanskje skal du i bryllup i sommer, og har lyst å gi noe til brudeparet som i er garantert å komme godt med, ja da er et fint gavebrev i fond perfekt.

Gave kort i fond er en fin gave uansett anledning!

Alle våre gode samarbeidsbanker tilbyr forskjellige former for sparing i fond. Hva du bør velge avhenger blant annet av hva du sparer til, hvem du sparer for, hvor lenge du har tenkt å spare og hvilken holdning du har til risiko. Vi har satt sammen fond som gjør sparingen vedlikeholdsfri og enklere – og som passer for alle! Du kan lese mer om disse fondene her. Og er du i tvil om hvordan du skal gå frem og trenger litt hjelp på veien -tar kontakt med din sparebank.

Lykke til med alle med alle små og større begivenheter!

Legg igjen en kommentar

Del innlegg