Picture of Katherine Sandven

Katherine Sandven

Markedskoordinator

Del innlegg

Er fond til jul en myk eller hard pakke? Det er kanskje ikke den pakken under juletreet som vil skape størst entusiasme for de unge, men kan bli en julegave som gleder mer i årene som kommer. Kanskje ikke i dag eller til neste år, men noen år frem i tid. For eksempel til den dagen man skal kjøpe sin første bolig, reise jorden rundt eller realisere drømmer. Ja, da vil de fleste sette pris på å ha noen kroner i fond. Å gi bort fondsandeler i f.eks. et aksje- eller kombinasjonsfond kan ha flere fordeler, og er aller best egnet til de unge: De som er veldig små, og de som er litt eldre. Dessuten er det bærekraftig å gi fond. Man sparer miljøet for både plastemballasje og utslipp fra produksjon og transport. Ved å gi fond i julegave kan man oppmuntre til tidlig læring for sparing, økonomi og aksjemarkedet, som blir gull verdt senere i livet.

Hva er viktig å tenke på når man gir en fondsgave?

Det er en rekke faktorer som avgjør hva som er riktig fond for akkurat deg. Til småsparere kan en velge type fond ut i fra tidshorisonten. Er tidshorisonten lang, anbefales det å spare i fond med en stor aksjeandel. Man bør også vurdere er hvor aktiv man ønsker å være i sparingen, og hvor stor risiko man ønsker å ta.

Men for å gjøre det enklere har Norne satt sammen fond som gjør sparingen vedlikeholdsfri, enklere og smartere – og som passer for alle! Du kan lese mer om disse fondene her.

Gi gavebrev – la mottaker velge

Gir du et gavebrev kan mottageren selv kan velge fond basert på interesser eksempelvis bærekraft, teknologi, eller velge fond ut i fra tidshorisont og risiko. Med andre ord mottager står fritt til å velge selv. I år kan du gjøre det enkelt, og kjøpe en gave som kan bli mer verdt over tid.  Gavebrev i fond kan du enkelt kjøpe i din lokale bank. Ha gjerne tilgjengelig informasjonen under, så sørger du for at årets smarteste julegave ligger under juletreet 24. desember.

  • Mottakers personnummer og fulle navn
  • Er ikke mottaker kunde hos banken/fondsforvalteren opprettes et kundeforhold
  • Er mottakeren umyndig, trenger du også personnumrene til vergene (som regel begge foreldrene)

Og er du i tvil om hvordan du skal gå frem? De aller fleste av våre samarbeidsbanker har gode onlineløsninger som er enkle å få til. Dersom du trenger litt hjelp på veien, tar du kontakt med din sparebank.

Ha en riktig fin førjulstid!

Legg igjen en kommentar

Del innlegg