Petter Slyngstadli, Analysesjef Norne Securities

Petter Slyngstadli, Analysesjef Norne Securities

Del innlegg

Den vanlige definisjonen på en Nyttårsrakett, er aksjer som normalt har falt mye den siste tiden og gjerne i løpet av året, og som er interessante å kjøpes i midten /slutten av desember og selge igjen den i løpet av første halvdel av januar.

Børsen er opp nesten 5% frem mot 07.01, men etter dette har børsen falt litt tilbake og er nå (tirsdag 11.01.) opp i overkant av 3% siden 15.12. Det må sies å være veldig bra!

Blant de selskapene som har gjort det bra i perioden, finner vi en del tapere gjennom året. Questerre Energy, blant annet, som er opp over 80% i denne korte perioden, var ned 20% frem mot den 15. Blant våre aksjer, var Kitron opp nesten 30%, og Kitron var også bak indeksen frem mot 15.01. Norwegian Air Shuttle, som var mye ned frem mot 15.01, steg 30% mellom 15.12. og i 7. januar. Også andre taperselskaper gjennom 2021, ble vinnere disse tre ukene, blant annet Borr Drilling, Solstad Offshore og PGS. Om disse selskapene har gode, langsiktige avkastningsutsikter er imidlertid veldig usikkert. Også blant en del av vinneraksjene for hele året, så vi god avkastning de tre ukene rundt og etter jul. Blant annet Wilson, MPC Container, Golden Ocean.

Men selv om mange tapere ble vinnere og mange vinneraksjer forble vinneraksjer i denne perioden, er det på ingen måte en regel. Skal man være sikker på å få de 5% som markedet leverte, bør man kjøpe relativt mange aksjer i begge kategorier. Da er det kanskje best å kjøpe fond, eller aksjer som du på lang sikt har tro på?

Denne artikkelen må ikke ansees som en kjøps- eller salgsanbefaling. Men den kan forklare bevegelser i markedet og eventuelt brukes til inspirasjon. Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. leif åge

    Er kunde her men lite info og få……

Legg igjen en kommentar

Del innlegg